Chilimarinerad Entrecote med Sataysmör LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Entrecote kan varieras i det oändliga... Den här varianten är marinerad i en chili-bönpasta och serveras med ett kryddsmör på satay-vis. Lite Asiatiskt känsla - gott! Den här rätten innehåller (ca) Protein 10%, Fett 89%, Kolhydrater 1%

Ingredienser

  • 900 g entrecote
  • 3 msk chilibönpasta
  • 1 msk soja (mörk)
  • 3 msk olivolja
  • Sataysmör
  • 80 g smör
  • 200 g salta jordnötter
  • ½ kinesisk vitlök (den utan klyftor)
  • 1 ½ tsk mald koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda Chilibönpasta, soja och olja i en plastpåse. Skär köttet i lagom tjocka skivor och lägg i plastpåsen – massera in smakerna i köttet och lägg det sedan att vila medan du gör smöret. Passa också på att tända grillen så den hinner bli riktigt het.
    2. Pressa vitlöken. Kör nötterna i matberedare – tillsätt smöret, som gärna får vara rumstempererat, vitlök och koriander. Och ställ INTE det färdiga Sataysmöret kallt – det skall serveras rumstempererat eller något svalare. (15-16 grader – inte kylskåpskallt).
    3. Grilla entrecoten kort (om du vill ha köttet rött) på den heta grillen och servera med det goda smöret!
    4. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben