Chilimarinerad Entrecote med Sataysmör LCHF
Entrecote kan varieras i det oändliga... Den här varianten är marinerad i en chili-bönpasta och serveras med ett kryddsmör på satay-vis. Lite Asiatiskt känsla - gott!
Den här rätten innehåller (ca) Protein 10%, Fett 89%, Kolhydrater 1%
Ingredienser
900 g entrecote
3 msk chilibönpasta
1 msk soja (mörk)
3 msk olivolja
Sataysmör
80 g smör
200 g salta jordnötter
½ kinesisk vitlök (den utan klyftor)
1 ½ tsk mald koriander
Instruktioner
- Blanda Chilibönpasta, soja och olja i en plastpåse. Skär köttet i lagom tjocka skivor och lägg i plastpåsen – massera in smakerna i köttet och lägg det sedan att vila medan du gör smöret. Passa också på att tända grillen så den hinner bli riktigt het.
- Pressa vitlöken. Kör nötterna i matberedare – tillsätt smöret, som gärna får vara rumstempererat, vitlök och koriander. Och ställ INTE det färdiga Sataysmöret kallt – det skall serveras rumstempererat eller något svalare. (15-16 grader – inte kylskåpskallt).
- Grilla entrecoten kort (om du vill ha köttet rött) på den heta grillen och servera med det goda smöret!
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)