Helstekt Entrecôte på grillen

Serverar: 4 portioner

Köttet blir helt perfekt tillagat i ugn för att slutligen glaseras grillas kort innan servering.

Ingredienser

  • 800 gr Entrecôte
  • Räkna med 200 gr per portion
  • Smakrik glacé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk köttfond (gärna kalv)
  • 2 tsk soja
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 2 msk balsamico
  • Salt och svart peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Med detta recept kommer du att briljera vid grillen. Det tar en stund men är väldigt enkelt.
    2. Sätt ugnen på 90 grader. Packa in köttbiten hel i matlagningsplast. Sätt i en kött termometer och tillaga köttet till önskad stekgrad.
    3. För entrecôte: Rare - 55 grader Medium - 60 grader Well done - 65-70 grader
    4. Räkna med 2-3 timmar beroende på stekgrad.
    5. När köttet nått önskad temperatur ska det vila utan plast i minst 15 minuter vilket är ett perfekt tillfälle att blanda din glacé.
    6. Pensla köttet rikligt med glacé och grilla köttet kort men hett så det får en nästan bränd yta.
    7. Tranchera köttet precis innan servering och servera med kokt färskpotatis och fräsch sallad.
    8. Lycka till

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben