Laxtournedos

Serverar: 4 portioner

Festlig fiskrätt som är god med pressad potatis

Ingredienser

  • 800 gr lax ben och skinnfri
  • 2 st ägg
  • 2 msk redning ljus
  • 3 dl grädde
  • 120 gr gorgonzola
  • 2 dl matlagningsvin vitt
  • 1 st purjolök
  • 100 gr smör
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    Kör laxen och 20 gr av osten i en mixer Tillsätt äggen 1 dl grädde och salt och peppar rör ihop till en jämn smet Skär 20 cm långa och ca 1,5 cm breda remsor av purjon Av dessa gör man ringar som man låser med tandpetare Fyll ringarna i medelvarm stekpanna och stek dem i 3-4 min på varje sida. Stek dem i riktigt smör Såsen: Smält 100 gr smör och tillsätt resten av osten och låt smälta under omröring Tillsätt vinet och grädden red av såsen med redningen till lagom konsistens Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben