Laxtournedos med kryddsmör

Serverar: 4 portioner

Låt karibiens kryddor värma laxen

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • Steksnöre
  • Marinad
  • 1 finhackad chilipeppar t ex thaichili
  • 20 krossade kryddpepparkorn
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk riven muskot
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk olja
  • 2 - 3 finstrimlade salladslökar
  • Kryddsmör
  • 75 g smör
  • 1 pressad vilöksklyfta
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm riven muskot
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk rörsocker
  • Tillbehör
  • 4 sötpotatisar vit + röd (á 175 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Skär laxfiolén i fyra lika stora bitar. Vik ihop dem till en rundel och knyt ihop dem med steksnöre.Lägg dem på ett fat. Blanda ingridienserna till marinaden och häll den över fiskfiléerna. Ställ svalt och låt marinera minst 30 min. Vänd fisken några gånger. 2. Rör smman samtliga ingredienser tilöl kryddsmöret, blanda väl. Lägg smöret på en bit smörpapper. Rulla ihop och vrid ändarna till en smällkaramell och lägg smöret i9 frysen. 3. Laga tillbehören: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatis och lök i bitar eller klyftor. Blanda allt med olja i en ugnsäker form. Stek i ugnen ca 15 min. Vänd bitarna några gånger under stekningen. När de är klara är det dags för fisken. sänk ugnsvärmen till 175 grader. 4. Hetta upp en grillpanna eller vanlig stekpanna med olja. Stek fisken ca 1 minut på varje sida. Lägg dem i ugnsäker form och ställ in dem i ugnen. Ta ut sötpotatisen först och håll den varm. Stek fisken klar i ugn ca 10 min. Ta under tiden fram smöret och skär det i skivor. 5. Lägg stekt sötpotatis och lök på varma tallrikar. Lägg på en fiskbit och klipp bort snöret. Lägg på kryddsmör och finstrimlad salladslök. Servera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben