Elefantöra av köttfärs

Serverar: 10-12 portioner

Hamstra när köttfärsen är billig och gör en trave elefantöron som finns i frysen när du behöver något snabbt och gott.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • Smörpapper
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Prova dig fram till hur stor klick köttfärs du ska ta för att det ska fylla stekpannebotten efter att den är utkavlad.
    2. Ta en rejäl klick, lägg den mellan 2 smörpapper och kavla ut till en tunn skiva, typ lövbiff. Frys in dem med smörpapper emellan så kan du ta fram så många du vill ha för stunden.
    3. Stek lite snabbt och servera med pommes strips eller stekt potatis och ett gott aromsmör till, t ex fluffigt kryddsmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (13)

    Gillsan 6 februari 2009

    Detta har jag gjort supergott

    LizzyElisabeth 13 juli 2009

    Köttfärs har man ju alltid i frysen... toppen... Detta ska jag alla gånger testa...

    jimboz 23 augusti 2009

    Tack för tipset jag har aldrig tänkt på detta smarta sätt att göra biff på !

    EKC6150 30 augusti 2009

    Tack för receptet .Ett mycket bra sätt att fixa eget halvfabrikat.Känns dessutom ganska lyxiga med lite goda tillbehör.Att det var väldigt enkelt är ju även det en stor bonus. mvh Jocke

    EnsammaMamman 30 januari 2010

    Snabbt, lätt och otroligt gott :). Kommer att användas många gånger här hos oss.

    EnsammaMamman 30 januari 2010

    Snabbt, lätt och otroligt gott :). Kommer att användas många gånger här hos oss.

    Kattanplattan 19 oktober 2010

    Får toppbetyg av sonen. Snabbt, enkelt och gott, precis i min smak.

    anluk 24 oktober 2010

    Perfekt att ha i frysen och bara ta fram. Att det dessutom är gott gör ju inte saken sämre. Kanon!

    annisr 4 september 2011

    Vilket bra tips!!

    Bappi 23 januari 2015

    Annorlunda lövbiff är också ett bra recept! Det brukar jag göra/kram

    Bappi 23 januari 2015

    Ps Dessa ska också testas så klart/ kram

    Bappi 26 januari 2015

    Full pott med poäng! Så gott och så snabbt! Detta blir mitt favvorecept! /krma

    Freja 16 mars 2024

    Denna brukade kallas "Mörbit" i korvkioskerna. Det blev en riktigt lyxig tunnbrödsrulle med: Mörbiten, mos, räksallad, rostad lök, isbergssallad, ketchup och grillkrydda. Matcoma är bara förnamnet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben