LCHF Cheesecake med kladdkakebotten

Gott till fikat!

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 4 msk kakao
  • 200 g smör
  • 6 msk sukrin + 3/4 krm stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • Cheesecake
  • 400 g Philadelphiaost
  • 4 ägg
  • 8 msk sukrin
  • 1 krm stevia
  • 2 msk vaniljpulver
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Kladdkakan: Smält smör och kakao på svag värme i en kastrull. Vispa ihop sukrin, stevia, vaniljpulver och ägg tills det blir fluffigt. Häll sedan i chokladsmeten och vispa en stund till. Häll sedan ner allt i en sprongform och in i ugnen. Grädda endast 6 minuter i 200 grader, ställ sedan kakan i frysen.
    2. Cheesecaken: Skilj på äggulor och äggvitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med sukrin och stevia. Vispa sedan grädden i en separat skål. Blanda philadelphiaosten med vaniljpulvret och blanda sedan ner det i bunken med ägguleblandningen. Ta ut kladdkakan från frysen och häll över smeten, ställ sedan tillbaka i frysen över natten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben