LCHF- Chokladpaj

Serverar: 10-12 portioner

En festlig paj att bjuda på. Serveras med vispad grädde.

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 1 msk sötrix-flor
  • 1/4 krm stevia
  • 1½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 ägg
  • 300 g philadelphiaost
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och sötningsmedel pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll ner dem i smeten. Arbeta degen smidig. Tryck ut degen i en pajform eller springform,21-24 cm i diameter.
    3. Smält chokladen till fyllningen över vattenbad. Vispa ihop ägg och philadelphiaost. Blanda ner chokladen och rör till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Känn efter att fyllningen har stannat.
    5. Servera pajen lite ljummen med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben