En mycket god chokladtårta/kaka som även icke LCHF - ätare uppskattar. Tårtan kan ätas som tårta då dekorerad med ex grädde och frukt men också som kaka med ex grädde som tillbehör. Receptet hämtat ur boken "Baka med LCHF"
Varje bit innehåller ca 3 kolhydrater.
Ingredienser
2 ägg
1 dl sukrin eller annat sötningsmedel utan kolhydrater
100 g smör
125 g mascarponeost
100g mörk choklad 70 - 86%
½ tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Skilj äggulor och äggvitor åt i olika skålar. Smält smöret och bryt i chokladen som får smälta i. Vispa äggvitan till hårt skum.
- Vispa äggulan och sukrinet vitt och pösigt. Ha i vaniljpulvret och mascarponeosten i ägguleblandningen, vispa slätt bara kort. Rör i smör/chokladblandningen. Vänd sist ner äggvitan försiktigt.
- Täck botten på en springform med bakplåtspapper. Klipp bort överflödigt papper. Slå i smeten och grädda 20 min 175°ugn.
- Låt kallna. Kan frysas!
Liknande recept
Kommentarer (3)
hej. jag skulle göra LCHF chokladtårta men såg inte någon stans hur mycket smör o choklad det skulle vara i den.. blir svårt att gissa hur mycket det ska vara. Patrik
Oj,oj,oj ber verkligen om ursäkt. Säker på att jag skrev rätt.....visst fallit bort :=( Nu är det tillagt och hoppas du vågar prova det nu.
Kan du sätta in en bild så får man en bättre uppfattning om hur den ska se ut? Är den chokladig sådär att den verkligen smakar choklad? :)