LCHF Fetaostgratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

I orginalreceptet serveras potatisklyftor till. Byt istället mot något du tycker passar bättre enligt LCHF metoden!

Ingredienser

  • 4 kycklingdelar, ca 1 kg eller kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Mosa fetaosten, blanda den med crème fraichen och krydda med lite vitpeppar, smaka av.
    2. Bred ut blandningen över kycklingen. Stek mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
    3. Servera med ett valfritt tillbehör enligt LCHF metoden, t ex kokt och mosad blomkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Zeldasmatte 12 maj 2009

    Testa även att byta ut kycklingen mot laxfiléer för att variera rätten... Då har ni bara inne fisken i ugnen i ca 20 min. Det är kanongott! :)

    bhumis 7 juli 2009

    Hmm, här ser jag mitt eget recept. Brukar också variera mellan kyckling och lax. ;) Det är riktigt mumsigt!

    thewhy 20 juli 2009

    Tyckte tyvärr den blev alldeles för smaklös. Skulle föreslå att smaksätta blandningen med t.ex. mango chutney, för att få lite sting på det hela. Kanske Riva lite västerbottensost över..

    annamariaekman 1 augusti 2009

    Den här har jag ätit många gånger nu! Det är favoriten! Har också ätit utan fetaosten. Och har kryddat med salladskrydda och vitlökskrydda också. GOTT!

    lindawester 31 mars 2010

    Jag har ett liknande recept men med dragon i och grädde i stället för cf .. muuuums

    Zeldasmatte 9 oktober 2010

    Ett tips är att linda in kycklingfiléerna i bacon innan ni lägger på fyllningen! :)

    monicadanell 26 november 2011

    Mumms gott ett + att det var lättlagat hade kokt broccoli till kommer att göra den igen 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben