I orginalreceptet serveras potatisklyftor till. Byt istället mot något du tycker passar bättre enligt LCHF metoden!
Ingredienser
4 kycklingdelar, ca 1 kg eller kycklingfiléer
100 g fetaost
2 dl crème fraiche
Vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Mosa fetaosten, blanda den med crème fraichen och krydda med lite vitpeppar, smaka av.
Bred ut blandningen över kycklingen. Stek mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Servera med ett valfritt tillbehör enligt LCHF metoden, t ex kokt och mosad blomkål.
Testa även att byta ut kycklingen mot laxfiléer för att variera rätten... Då har ni bara inne fisken i ugnen i ca 20 min. Det är kanongott! :)
bhumis7 juli 2009
Hmm, här ser jag mitt eget recept. Brukar också variera mellan kyckling och lax. ;)
Det är riktigt mumsigt!
thewhy20 juli 2009
Tyckte tyvärr den blev alldeles för smaklös.
Skulle föreslå att smaksätta blandningen med t.ex. mango chutney, för att få lite sting på det hela. Kanske Riva lite västerbottensost över..
annamariaekman1 augusti 2009
Den här har jag ätit många gånger nu! Det är favoriten! Har också ätit utan fetaosten. Och har kryddat med salladskrydda och vitlökskrydda också. GOTT!
lindawester31 mars 2010
Jag har ett liknande recept men med dragon i och grädde i stället för cf .. muuuums
Zeldasmatte9 oktober 2010
Ett tips är att linda in kycklingfiléerna i bacon innan ni lägger på fyllningen! :)
monicadanell26 november 2011
Mumms gott ett + att det var lättlagat
hade kokt broccoli till
kommer att göra den igen
5 poäng
monica
Testa även att byta ut kycklingen mot laxfiléer för att variera rätten... Då har ni bara inne fisken i ugnen i ca 20 min. Det är kanongott! :)
Hmm, här ser jag mitt eget recept. Brukar också variera mellan kyckling och lax. ;) Det är riktigt mumsigt!
Tyckte tyvärr den blev alldeles för smaklös. Skulle föreslå att smaksätta blandningen med t.ex. mango chutney, för att få lite sting på det hela. Kanske Riva lite västerbottensost över..
Den här har jag ätit många gånger nu! Det är favoriten! Har också ätit utan fetaosten. Och har kryddat med salladskrydda och vitlökskrydda också. GOTT!
Jag har ett liknande recept men med dragon i och grädde i stället för cf .. muuuums
Ett tips är att linda in kycklingfiléerna i bacon innan ni lägger på fyllningen! :)
Mumms gott ett + att det var lättlagat hade kokt broccoli till kommer att göra den igen 5 poäng monica