Leif Mannerströms potatissallad.

Serverar: 4 portioner

Potatissalladen är utsökt god. Mannerström äter korv till, men jag tycker det är godare med en grillad köttbit eller kallrökt lax.

Ingredienser

  • 600 g nypotatis
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk kapris
  • 2½ dl majonnäs
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 bunt gräslök, finskuren
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk ansjovisspad
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • ½ rödlök
  • Stora kaprisbär
  • Instruktioner

    Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, var noga så att den inte blir överkokt. Låt den kallna helt. Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen. Blanda majonnäsen och gräddfilen väl. Tillsätt resten av ingredienserna utom potatisen, rör om och smaka av med peppar och salt. Skiva potatisen och vänd ned den i såsen. Skala och skär rödlöken i smala "båtar". Strö den över potatissalladen. Ställ kallt i ett par timmar. Grilla korv eller kött. Servera en kall öl till. Jag kan tycka det är gott med ett glas vin till köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben