Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

Serverar: 6-8 portioner

En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 ekologiska äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 3-4 knölar syltad ingefära
  • Vaniljglass, till servering
  • Strösocker till att bränna av brulén
  • Gasolbrännare
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
    2. Finhacka ingefäran.
    3. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
    4. Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
    5. Sila smeten och fyll en kanna. Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
    6. Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
    7. Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
    8. Servera dem kalla med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (1)

    evalisas 16 november 2011

    Om man inte har varmluftsugn, hur många grader skall det då vara. evalisa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben