Serverar: 10-15 portioner
Söta och underbart sega maränger där jag använt florsocker/pudersocker blandat med strösocker för bättre konsistens.
Ingredienser
3 äggvitor
1 dl pudersocker/florsocker
1 dl strösocker
100 g marabou choklad
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Skummet skall hållas i bunken då bunken vänds upp och ned. Bunken skall vara helt ren och det får inte finnas ägggula med bland äggvitorna, annars lyckas inte skummet.
- Vispa ner pudersockret och strösockret lite i taget. Klimpar undviks genom att sila ner pudersockret genom en sil.
- Vänd försiktigt ned finhackad choklad i skummet. Mycket viktigt att inte vispa eller röra blandningen kraftigt. Vänd ett par gånger med en slickepott så blir det bäst.
- Skeda upp skummet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda ca. 40 minuter i ugnen. Låt svalna. Innehållet kommer att vara segt och ytan knaprig.
- Smakvariation fås genom att använda olika smaks choklader (vitchoklad, mintchoklad eller daimchoklad), nötter eller skal av olika frukter (citron, lime eller apelsin)
Liknande recept
Kommentarer (0)