Lena chokladmaränger

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme

Söta och underbart sega maränger där jag använt florsocker/pudersocker blandat med strösocker för bättre konsistens.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 dl pudersocker/florsocker
  • 1 dl strösocker
  • 100 g marabou choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Skummet skall hållas i bunken då bunken vänds upp och ned. Bunken skall vara helt ren och det får inte finnas ägggula med bland äggvitorna, annars lyckas inte skummet.
    2. Vispa ner pudersockret och strösockret lite i taget. Klimpar undviks genom att sila ner pudersockret genom en sil.
    3. Vänd försiktigt ned finhackad choklad i skummet. Mycket viktigt att inte vispa eller röra blandningen kraftigt. Vänd ett par gånger med en slickepott så blir det bäst.
    4. Skeda upp skummet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda ca. 40 minuter i ugnen. Låt svalna. Innehållet kommer att vara segt och ytan knaprig.
    5. Smakvariation fås genom att använda olika smaks choklader (vitchoklad, mintchoklad eller daimchoklad), nötter eller skal av olika frukter (citron, lime eller apelsin)

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6
    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben