Lena Larssons vaniljkola

Serverar: 30 portioner

En del recept måste man bara ha. För att göra om och om igen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk glykos
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull som rymmer minst 2 liter. Tillsätt alla övriga ingredienser. Koka utan lock tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula. Rör inte för mycket under kokningen. Man kan istället använda en termometer. Då behöver man inte göra något vattenprov utan låter kolan koka tills temperaturen är 125 grader. (Fudge kokas till 123 grader).
    2. Täck botten i en form, 20x20 cm, med smörpapper. Häll upp smeten. Låt kallna. Stjälp upp den kalla kolan på skärbräda och skär eller klipp den i bitar. Rulla in bitarna i smörpapper.
    3. Förvaras svalt och torrt, hållbart minst en månad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben