Lena Sundstedts morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Passar bra en kylig dag tillsammans med en bit nybakat bröd.

Ingredienser

  • 4-5 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Hackat kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken.
    2. Fräs i oljan i tjockbottnad kastrull. Fräs morötter och lök.
    3. Koka upp buljongen i en annan kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och doppa dem i den kokande buljongen. Dra av skalet. Skär fruktköttet i bitar.
    4. Häll buljong, tomater och grädde över morötterna och löken. Låt puttra ca 15 minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar. Strö över kryddgrönt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (2)

    anmawa 3 januari 2009

    Tack för trevliga recept. Vi (min man) ska försöka starta ett nytt liv så här efter helgerna.

    anmawa 12 januari 2009

    Jättegod tyckte min man och jag. Vi kommer att göra den igen. Till och med våran 14-åring tyckte den var OK. Perfekt bas, man kan ju ha i tex linser, fisk, kyckling eller vad man vill.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben