Lenas citroncheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Syrlig och god cheesecake

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 3/4 dl farinsocker eller råsocker
  • 75 gram smör
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 250 gram Philadelphiaost
  • 4 dl gräddfil
  • 3 dl florsocker
  • 2 små citroner, skal och saft
  • Garnering
  • riven mörk choklad
  • jordgubbar
  • Instruktioner

    Smält smöret och krossa kexen till smulor. Blanda det med farinsockret och smöret. Platta ut i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen medan fyllningen görs. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg philadelphiaosten, gräddfilen och florsockret i en bunke och vispa ihop med elvisp eller mixer. Tillsätt citronsaft och skal. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull. Häll försiktigt ner detta i ostblandningen under fortsatt vispning. Ta formen ur frysen och häll i fyllningen. Låt tårtan stelna i kylen ett par timmar innan servering. Och garnera med riven mörk choklad och jordgubbar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben