Lenas KokospaJ

En klassiker , otaliga är dom som avnjutits , tillsätt gärna något gott för att höja till gudomliga höjder.

Ingredienser

  • Paj
  • 2.5 dl mjöl
  • 90 gr smör/margarin
  • 1 msk iskallt vatten
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 11/2 dl smör
  • 3-4 dl kokosflingor
  • Garnering
  • 2 msk kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 c Pajform :ca 8 dl Smörj och mjöla en form med löstagbar kant.
    2. Smält smöret .
    3. Pajskalet: Arbeta snabbt ihop allt till pajskalet . Låt degen vila kallt ca 1 timme Tryck ut degen i den smorda, mjölade formen. Grädda ca 10 min, tag ut och sänk värmen till 175 grader.
    4. Fyllningen; Ägg o socker vispas pösigt. Blanda växelvis ner det smälta smöret och mjölet blandat med kokosen. Nu kan man tillsätta nått extra om man önskar.
    5. Grädda 35-40 minuter, skall inte ha för mörk färg . Pajen skall sjunka ihop lite efter gräddningen.
    6. Extra smaktillsattser går bra att använda.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (2)

    Lexy85 6 juli 2008

    MIN FAVVO!!! smakar verkligen toppen gott

    mormor-carina 11 februari 2009

    hur mycket mjöl ska det vara i fyllningen???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben