Lenas linsröra

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god vegetarisk linsröra som gör sig fantastisk på smörgåsen. Lättlagad!

Ingredienser

  • 0,5 dl gröna linser
  • 0,5 dl röda linser
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ - 1 gul lök (beroende på lökens storlek)
  • c:a 0.5 dl tomatpuré (efter tycke)
  • ev. lite torkad persilja (krydda)
  • Instruktioner

    1. Mätt upp linser, vatten och buljongtärningen i kastrull och låt koka upp.
    2. Sänk sedan värmen och låt småkoka under lock i c:a 20-25 minuterna. Linserna ska vara överkokta och kännas "mostiga". Vattnet ska vara helt bortkokta.
    3. Under tiden hackar du löken. Blanda löken med tomatpurén i en bunke. Krydda eventuellt med persiljan.
    4. När linserna är klara häller du i dem i lök/tomatröran. Om du tycker att det behövs kan du vispa med en elvisp, annars räcker det med att du rör om ordentligt med en sked. Det ska vara mosigt.
    5. Avnjutes på smörgåsen! Förvaras i glasburk i kylskåpet.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben