Lenas ruccola och tomatpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härlig, rik, vegetarisk paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl mjöl - jag brukar ta hälften dinkel, hälften vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 75 g ruccola
  • 100 g soltorkade tomater (i olja)
  • 5-6 st cocktailtomater, färska halverade
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 dl mild riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 g. Arbeta ihop pajdegen och låt vila svalt ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) Nagga botten med en gaffel Förgräddai ca 10 min.
    2. Skala och skiva vitlöken, fräs i olja. Skär ruccolan och de soltorkade tomaterna grovt och blanda med vitlöken. Salta och peppra
    3. Vispa samman ägg och gräddmjölk och häll det i pajskalet. Lägg i grönsaksblandningen och strö över osten och de halverade cocktailtomaterna.
    4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca. 30 min.
    5. Servera gärna med en fräsch grönsallad.. För den som vill, kan man ha parmaskinka till (eller på).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cattii 18 november 2008

    Supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben