Varm tomatpaj

En god paj som passar till kyckling eller kallskuret.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • Ca 2 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g tomater
  • 150 g riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
  • 2-3 ägg
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt i ca 30 min.
    2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten. Förgrädda pajskalet ca 10-15 min. Ta bort folien.
    3. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i litematfett. Krydda med timjan och lite salt och peppar. Fördela det i det förgräddade pajskalet.
    4. Skiva tomaterna och lägg dem i ett vackert mönster över löken. Strö osten ovanpå.
    5. Vispa ihop grädde och ägg, lite salt och peppar. Häll det över tomaterna. Grädda 30-35 min i 175 grader strö över färsk timjan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Kicki8 21 oktober 2008

    Underbart god. Godast ljummen. Kommer att lagas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben