Lenas seglarsallad

Serverar: 4-6 portioner

Fått receptet av en fb-vän som liksom jag gillar mat.. Hon kallar den för seglarsallad men jag säger "Lenas" efter henne.. Man kan välja mellan att ha skinkan i eller bredvid salladen eller byta ut den mot annat kallskuret :P Man kan givetvis variera ytterligare genom att tex blanda ned annat gott såsom rädisor eller sparris..

Ingredienser

  • 1 kg kall färskpotatis (går även bra med vanlig potatis)
  • Ca 10 cm purjolök (eller mer om man vill)
  • 2 dl finhackad persilja
  • 2 dl finhackad ättiksgurka
  • 2 - 3 dl finstrimlad isbergssallad
  • 5 hg rökt skinka (skärs i bitar eller strimlor om den ska ned i salladen)
  • Dressing
  • 4 dl majonnäs
  • 4 tsk citronsaft
  • 3-5 droppar worcestersås eller efter behag
  • 3 msk torrt vitt vin (eller om man hellre väljer rött)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vanlig svensk senap (typ Slotts)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop dressingen i en stor skål. (Alla ingredienser på en gång)
    2. Skiva potatisen (gärna med en äggdelare) och rör ned i dressingen tillsammans med övriga ingredienser och eventuella personliga smaktillägg.
    3. ( Vid det här momentet väljer du om du vill ha skinkan nedrörd eller vid sidan om då såklart..)
    4. Kan ätas direkt men blir godast om den får stå och dra över natt.
    5. Servera med ett gott bröd till, kanske några av mina sparade brödrecept kan passa? Varsågod att kika i kokboken!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben