Lill-Åsas knäckiga äppelkaka
Godaste äppelkakan som finns...Jag vet, då jag inte egentligen tycker om äppelkakor.......
Ingredienser
1 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1-2 äpplen
Ca ½ dl ljus sirap
Kanel
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
Smörj och bröa en rund platt sockerkaksform..
(EJ en rund med en kon i mitten)
Skala och skiva äpplen tunt, tunt i halvmånar.
Fortsätt sedan med att blanda följande ingredienser i en bunke:
Ägg, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, smält smör.
Bre ut smeten i formen, och stick ner äppelskivorna tätt, tätt.
Strö över lite kanel (eller mycket om man vill)
Ringla över sirap så att det täcker kakan i ett tunt lager.
Ställ in kakan näst längst ner i ugn ca 25 minuter 175 grader.
Kakan ätes med fördel när den kallnat lite då blir den sådär knäckig och seg....(dock lite svår att skära i fina bitar)
- LYCKA TILL !!!!!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hejjjjj nu har jag gjort denna kaka ,men i mitt tycke var den alldeles för söt .Jag kommer att minska på sirapen något,för jag ska prova att göra den igen,den var ju vansinnigt lätt att tvär röra ihop .Men min man Nisse älskade den ......så en 5a från honom å en 3a från moster .Kram kram
Mycket smarrig! Mina kollegor var helt lyriska! Jag tog bara ca 0.5 dl sirap ovanpå och det räckte alldeles utmärkt.