Limefilé

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

Mycket god bjudrätt. Fläskfilén kan bytas ut mot t.ex. fläskarré eller skinkstek skuren i mindre bitar.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • matfett
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äkta soya
  • 1 msk honung
  • saft av 1 lime
  • Instruktioner

    Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn det då i omgångar. Lägg över det brynta köttet på ett fat. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i stekpanna med lock eller i en gryta. Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter. Servera med ris eller ugnsstekt potatis.

    Liknande recept

    4
    25 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben