Limefilé

Serverar: 4 portioner

Sambal oelek ger behaglig hetta. Som balans till det kryddstarka passar fräsch lime och söt honung.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Strimlat skal och pressad saft av en lime
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor och krydda med salt.
    2. Bryn skivorna i smör i en stekpanna.
    3. Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta.
    4. Lägg i köttet och låt det puttra cirka 3 minuter.
    5. Servera med potatisklyftor eller kokt ris.

    Liknande recept

    4
    25 min
    4
    2
    25 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben