Limefräsch cheesecake

Serverar: 24 portioner

Även utan ugn går det att fixa ett läckert långpannebak!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g bondkakor
  • Limekräm
  • 2 lime
  • 300 g krämig färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 3-4 msk florsocker
  • Garnering
  • 2 dl konc hallonsaft
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1-2 lime
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Krossa kakorna fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämt lager i en liten långpanna. Låt stå kallt så att bottenen stelnar.
    2. Limkräm: Riv skalet av limen och pressa ur saften. Rör färskosten mjuk. Blanda med limeskal och saft. Vispa grädden. Rör grädde, florsocker och ost smtidigt. Fördela på kakbottnen, släta till ytan. Låt stå kallt.
    3. Garnering: Koka saften och gelésockret till gelé enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Häll blandningen över kakan. Låt stelna. Skär i bitar inför serveringen. Skiva limen tunt och garnera kakorna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben