Limekaka med vit choklad

Serverar: 14 portioner

God kombination med choklad och lime.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 3/4 dl mjölk
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk pressad saft av lime
  • Glasyr och garnering
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och vetemjöl, sikta ner det i smeten. Hacka chokladen, tillsätt den, mjölk, limeskal och limesaft i smeten. Häll i smöret, lite i taget, rör försiktigt till en slät smet. Häll det i en smord och bröad form, 1 1/2 liter.
    2. Grädda i nedre delan av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.
    3. Glasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta.
    4. Låt blandningen svalna innan den hälles över kakan. Garnera med rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben