Limepannacotta med karamelliserad ananas, rostade nötter och vit choklad

Serverar: 6 portioner

Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås.

Ingredienser

  • Limepannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 2 dl syrad grädde, Arla köket
  • 1½ msk socker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 250 g Kesella, Kvarg
  • Karamelliserad ananas
  • ½ ananas
  • ½ färsk röd chili
  • 2 dl socker
  • Saften av 1 lime
  • Rostade nötter och vit choklad
  • 100 g macadamianötter
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Limepannacottan: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna och sila bort limeskalet. Rör ner kvargen i limegrädden, blanda till en slät smet. Fördela i portionsglas, låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
    2. Karamelliserad ananas: Skala och dela ananasen. Skär bort den hårda mittdelen. Skär ananasen i små bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Smält sockret i en kastrull under omrörning, låt det få en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i sockret, låt sjuda ca 10 minuter. Låt svalna och tillsätt limesaften.
    3. Rostade nötter och vit choklad: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter, rör om då och då.
    4. Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben