Limetryffel

Syrligt och sött i samma tryffel.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk pressad lime
  • 150 g vit choklad av god kvalitet
  • 50 g osaltat smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • ½ dl strösocker
  • Finrivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och tillsätt limesaft.
    2. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden. Vispa tills alltsammans är helt slätt och tillsätt smöret. Ställ övertäckt i kyl och gärna över natten.
    3. Forma tryfflar med ett kuljärn eller med händerna. Förvara i kylskåp eller frys. Före servering rullas tryfflarna i socker och limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrex3m 29 november 2008

    De blev inte så runda som det var tänkt tror jag, undra vad som gick fel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben