Min egen smaksättning på ett beprovat recept från Chokladsajten.
Ingredienser
400 g vit choklad, hackad
1 dl grädde
60 g smör
50 g sockerkakssmulor
1-2 tsk jordgubb/lime essens
Garnering
100 g vit choklad, riven
Instruktioner
Lägg chokladen i en liten bunke.
Blanda grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält.
Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen.
Rör om med träsked tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör ned sockerkakssmulor och essens.
Låt svalna i kylskåp i 30 minuter tills smeten är fast nog för att kunna formas, och rör om då och då under tiden. Rulla små bollar av smeten, en rågad tesked åt gången.
Bred ut den rivna chokladen på ett ark smörpapper. Rulla tryffelbollarna i chokladen så de blir väl täckta och lägg dem på ett fat.
Ställ dem i kylskåp i 30 minuter eller tills de har fast konsistens. Kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i upp till två veckor.