En saftig och god rulltårta som man kan ha som tårta.
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Ev 1 tsk vaniljsocker (ej i orginalreceptet)
500 g jordgubb- och limekesella
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver (vaniljsocker). Rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen i 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats å. Låt kallna. Bred kesellan över kakan och rulla ihop.
Förvara i kylen. Skär i bitar och servera med jordgubbar. Tips! Kan frysas in och skivas halvtinad.