Chokladrultårta med jordgubbs- och limekesella

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 20 minuter

En saftig och god rulltårta som man kan ha som tårta.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Ev 1 tsk vaniljsocker (ej i orginalreceptet)
  • 500 g jordgubb- och limekesella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver (vaniljsocker). Rör ner det i smeten.
    2. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen i 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats å. Låt kallna. Bred kesellan över kakan och rulla ihop.
    3. Förvara i kylen. Skär i bitar och servera med jordgubbar. Tips! Kan frysas in och skivas halvtinad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben