Jordgubb- och hallonsaft med vanilj

Serverar: 2 portioner

Ett omgjort och påhittat recept som jag lyckades med enligt min sambo.

Ingredienser

  • 2 liter jordgubbar
  • 550 g hallon
  • 2 st vaniljstänger
  • 16 dl vatten
  • 6 dl råsocker/ liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet. Skölj jordgubbar och hallon. Dela på vaniljstången i mitten. Lägg ner jordgubbar, hallon och vaniljstängerna i det kokande vattnet. Låt koka i 10 minuter. Häll upp i silduk eller använd ett durkslag med en handduk i och låt rinna av ca 30 minuter. Häll i saften i en ren kastrull med råsockret och låt koka upp i 10 minuter. Ta bort eventuellt skum från saften. Häll i saften i rena flaskor. Ställ dem sedan svalt. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben