Gluten- och sockerfri jordgubbspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Sockerfri jordgubb- och physalispaj som serverade med caseinvisp

Ingredienser

  • Proteinbotten
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl vaniljvassle
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk bakpulver
  • Jordgubb- och physalisfyllning
  • 1 paket jordgubbar
  • 1 paket physalis
  • 1/2 dl sötning
  • 2 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk arrowrot
  • en nypa vaniljpulver
  • Caseincrumble
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl casein (vaniljsmak använde jag)
  • 1 msk pistagemjölk
  • 3 msk sukrilett (eller annan sötning)
  • 3 msk honung
  • 1 tsk bakpulver
  • Caseinvisp
  • 1 dl casein
  • ca 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda ingredienserna till pajbotten i en matberedare, smörj en form och tryck sedan ut pajdegen i botten och längst kanterna på formen. Grädda sedan pajbotten i ca 10-15 minuter.
    2. Koka under tiden jordgubbar och physalis (skär upp dem i mindre bitar) häll i en matsked vatten, honung, sötning och vaniljpulver och låt koka en 10 minuter. Mosa frukterna medan det kokar, häll sedan i arrowrot för att göra fyllningen lite tjockare. Ta av kastrullen från pannan och låt den svalna något.
    3. Blanda ingredienserna till caseincrumblen i en bunke med en sked, häll över jordgubbssmeten på pajbotten och toppa sedan med crumblen.
    4. Grädda sedan pajen i ugnen på 170 grader i ca 7 minuter.
    5. Servera sedan med Caseinvisp (vispa casein med vatten till önskad konsistens)!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben