Gluten- och sockerfri chokladkaka
Chokladkakan är helt glutenfri. Denna gång använde jag mörk, 86% choklad men går givetvis att ändra till sockerfri om du vill hålla den helt fri från socker. Byt naturligtvis även ut det hackade naturgodiset på toppen då också.
Ingredienser
Glutenfri chokladkaka
5 ägg
1 äggvita
100 g chokladkaka 86% (ev. sockerfri)
½ dl sukrilett
1 msk kokosolja
Chokladicing
400 ml fullfet kokosmjölk
4 msk kakao
4 msk sukrilett (eller annan sötning)
1 msk agavesirap eller honung
Topping
2 passionsfrukter
1 näve hackat naturgodis
Instruktioner
- Börja med att ställa in kokosgrädden i kylen, det räcker med några timmar. Sätt sedan på ugnen på 180 grader, ta fram en form och smörj den med kokosolja – jag hade en form som var något mindre än en vanlig springform.
- Vispa sedan 2 hela ägg, 3 äggulor och ca ½ dl sukrilett med en elvisp.
häll de 3 överblivna äggvitorna i en annan bunke, där du även kläcker ner 1 äggvita till. Släng eller spara den äggulan som blir över.
- Över ett vattenbad (eller i micron) smälter du sedan chokladen tillsammans med 1 matsked kokosolja, blanda sedan ner chokladen i äggsmeten och vispa noga.
- Vispa sedan äggvitorna du har i den andra bunken till ett hårt skum med ca 3 msk sukrilett, häll sedan över äggvitorna ner i chokladsmeten och blanda noga med en sked. Häll över smeten i bakformen och grädda den i 35-40 minuter.
- Ta sedan fram en bunke och häll över den tjocka kokosmjölken, tillsätt kakao och sötning och vispa noga med en elvisp. När kakan är klar och fått svalna så brer du över kokosgrädden runt hela kakan, toppa med massa gott och så är den klar! Och fruktansvärt god :D
Liknande recept
Kommentarer (0)