Sockerfri chokladkaka på rödbetor

Serverar: 7 portioner

Tid: 50 minuter

En protein chokladkaka på rödbetor. Och nej, den smakar alltså inte rödbetor. Faktum är att jag inte heller tänker meddela mannen att det är det som de innehåller ikväll när han kommer hem!

Ingredienser

  • Rödbetspuré
  • 2 stora rödbetor
  • 2 urkärnade dadlar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mandelmjöl
  • 30 g One whey isolate milk chocolate
  • 1 ”block” finriven couvertyrchoklad (alt. ca 30 g sockerfri Cavalier choklad)
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sukrilett
  • 1 msk kalorifri Walden Farms choklad
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Mixa sedan rödbetorna till en puré, det ska bli cirka 1 dl. Tillsätt vaniljpulver och två urkärnade dadlar och mixa igen.
    2. Blanda sedan ner resterande ingredienser i bunken med rödbetspurén och blanda med en sked, låt smeten vila i cirka 5 minuter så fiberhusken sätter sig. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format – så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög.
    3. Smörj formen med kokosolja och ställ in i ugnen i 37 minuter. Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben