Jordgubb- och banansorbet

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god i den härliga sommarvärmen och det går jättesnabbt att göra så man behöver inte vänta för länge när man är sugen.

Ingredienser

  • ½ banan
  • 250 gram frysta jordgubbar
  • ½ dl vatten
  • 2 msk florsocker (kan tillägga mer eller mindre beror på hur sött man vill ha det)
  • Instruktioner

    1. Skala och skär av en halv banan och skär den i skivor. Sätt sedan in den på ett fat i frysen i 10-20 min
    2. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke med en stavmixer eller en mixer eller en matberedare. Blanda till det är en massa
    3. Klar att ätas. Du kan även frysa in den så att den blir lite stel men sedan innan severing igen så tinar du den lite i mikron så att den mjuknar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben