En riktig snabbtårta om du bara förbereder lite. Koka gärna samman rabarber och jordgubbar några dagar i förväg och förvara i väl rengjord glasburk. Förbered marängbotten någon dag i förväg. Grädden kan du vispa ett par timmar i förväg och därefter röra ner kesellan strax innan du dekorerar tårtan.
Ingredienser
1 st marängbotten
1 förpackning färdig tårtbotten, minst 2 bottnar
350 g rabarber
300 g frysta jordgubbar
2 dl strösocker
100 g smält vit choklad
Topping
3 dl vispgrädde
1 burk jordgubb- och limekesella
1 l jordgubbar
100 g pistagenötter
Instruktioner
- Tina jordgubbarna. Skölj och strimla rabarbern. Lägg allt i en kastrull tillsammans med sockret och koka upp på svag värme. Koka i 10 minuter och låt därefter svalna.
- Pensla en marängbotten på båda sidor med den smälta, vita chokladen. Låt stelna på ett galler.
- Lägg en sockerkaksbotten på tårtfatet och placera 15 cm breda bitar av bakplåtspapper längs med kanterna. Det gör att du enklare kan dekorera tårtan utan att kladda ner hela fatet. När du är färdig drar du bara bort pappersremsorna.
- Bred ut ett lager av jordgubbs- och rabarbersylten på botten. Lägg på den penslade marängbotten. Lägg på ytterligare ett lager med sylt och därefter ytterligare en sockerkaksbotten.
- Vispa grädden hårt och rör ner kesellan. Täck tårtan med gräddblandningen och dekorera med pistagenötter och jordgubbar som du ansat och eventuellt skurit i mindre bitar.
- Ta bort pappersremsorna som ligger under tårtan och servera så snart som möjligt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
UUUUUnderbar!