Linfröbaguetter

Serverar: 3 portioner

Jättegoda långjästa baguetter.

Ingredienser

  • ½ dl linfrö
  • 1½ dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 11-13 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Lägg linfrö i en skål. Slå på det heta vattnet. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av vattnet och linfröna. Arbeta in mjölet.
    2. Täck över bunken och låt jäsa i ca två timmar.
    3. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och skär den i tre delar. Forma varje del till en vriden baguette utan att knåda och lägg på bakpappersklädd plåt. Skåra med en vass kniv och jäs i ca 15 min.
    4. Grädda i 250-275 grader i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben