Räkröra till linfröbaguetter

Serverar: 4 portioner

Den här räkröran passar bra till linfröbaguetter (se annat recept).

Ingredienser

  • ½ kg räkor med skal
  • ½ purjolök
  • ½ röd paprika
  • En vitlöksklyfta
  • ½ dl matlagningsyoughurt
  • 2 - 3 msk sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Salladsblad
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Röran kan man göra i förväg medan brödet jäser.
    2. Skala räkorna eller köp 200 g färdigskalade. Du kan även använda crabsticks. Halvera purjolöken på längden och skölj den väl. Skär purjolöken i mycket tunna skivor. Finhacka paprikan, pressa en vitlöksklyfta. Blanda allt med matlagningsyoughurt och sweet chilisås. Salta och peppra.
    3. Lägg lite sallad på en halv baguette. Fördela räkröran i brödet, avsluta med ett par ringar rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben