Linfrölimpa

Serverar: 2 portioner

Gammalt recept, åter på modet.

Ingredienser

  • 1/2 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk farinsocker
  • 4 tsk salt
  • 9 dl rågsikt
  • 11/2 dl linfrön
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Ugnen på 200 grader.
    2. Värm vattnet. Rör ut jäst och socker. Tillsätt olja. Blanda torra ingredienserna. Tillsätt allt i assistent/bakmaskin. Arbeta minst 8-10 min till smidig deg.
    3. Jäs i 30 min . Baka ut till 2 limpor i mindre brödformar. Jäs ytterliggare 30 min.
    4. In i ugnen 200 c och grädda i 30 min .
    5. Pensla med vatten och linda in i bakduk .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annelieberggren 27 februari 2009

    Jätte gott bröd, men jag hade i brödkryddor för mer smak.

    azlan_lena 1 mars 2009

    det gjorde du rätt i , jag skall själv baka om det o göra som du MVH // Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben