En god avslutning på en middag med de svenskaste av bär.
Ingredienser
3 st ägg
1 dl strösocker
2 dl rårörda lingon
3 dl vispgrädde
6 st gelatinblad
Garnering
4 msk rårörda lingon
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
- Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
- Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
- Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
- Garnera med rårörda lingon och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)