Lingonfromage

En god avslutning på en middag med de svenskaste av bär.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 st gelatinblad
  • Garnering
  • 4 msk rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
    2. Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
    3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
    4. Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
    5. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
    6. Garnera med rårörda lingon och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben