Lingonpannacotta med vit choklad

Serverar: 4 portioner

En randig och mycket smidig variant av pannacotta med smak av lingon och vit choklad.

Ingredienser

  • Röd rand
  • 3 msk lingon, frysta eller färska
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl gelésocker
  • Några droppar röd hushållsfärg
  • Vit rand
  • 50 g vit choklad
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl gelésocker
  • Garnering
  • Lingon, färska eller frysta
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Röd rand: Mosa lingonen med en gaffel. Värm grädde och gelésocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda i ca ½ minut. Tillsätt lingonen samt hushållsfärg och rör om. Fördela blandningen i 4 glas. Spara gärna lite av smeten till en liten spegel över den vita pannacottan. Ställ glasen i kylen en stund innan nästa lager hälls på.
    2. Vit rand: Bryt chokladen i bitar. Värm grädde och gelésocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda i ca ½ minut. Tillsätt chokladen och rör om. Fördela blandningen över den röda pannacottan. Låt desserten stå kallt fram till servering.
    3. Dekorera desserten med lingon och lite citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben