Lingonrutor

Ljuvliga

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 3/4 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt i matberedaren. Blanda i ägg och sirap.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, russin och kryddor i en skål. Rör ner detta i smeten växelvis med gräddfilen.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter i 200-225 grader.
    4. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Låt den svalna. Dela kakan tvärsöver i två delar.
    5. Fyllning. Vispa grädden. Blanda i sylten. Bred lingongrädden på ena halvan. Lägg på den andra.
    6. Garnering. Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och garnera med lingon.
    7. Låt kakan stå kallt några timmar, gärna över natten. Skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kekke46 28 september 2010

    Vilken värme ska det vara på dom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben