Lins- och svampröra

Serverar: 4 portioner

Ett vegetariskt, nyttigt, fettsnålt och prisvärt smörgåspålägg.

Ingredienser

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 100 g champinjoner
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk tamari eller japansk soja
  • Vatten
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Koka upp linserna med 2 dl vatten med löken och buljongtärningen. Sjud i 15 minuter tills linserna är mjuka.
    2. Finhacka och fräs champinjonerna 3-4 minuter i 1 msk olivolja. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och rör ner den i den varma linsröran. Låt koka upp. Tillsätt champinjonerna och tamarin eller sojan.
    3. Mixa med stavmixer till en smet. Häll i en burk och låt svalna. Linsröran stelnar när den blir kall. Förvara i kylskåp i högst 4 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben