Svampbiffar

Serverar: 4 portioner

Gratinera biffarna toppade med svampröra i ugnen Servera gärna ugnsbakade grönsaker till ex: palsternacka, kålrot, morot och zucchini

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • ½ gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 1+1 msk smör till stekning
  • 300 g blandad svamp, t ex trattkantareller, champinjoner
  • 1 scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färskost
  • 1 äggula
  • Gratinering
  • 1 dl river ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skär bort kanterna på brödskivorna och smula ner inkrämet i en skål. Tillsätt mjölk och låt brödet svälla i mjölken i 5 minuter.
    3. Rör i färs, ägg, hackad lök, salt och peppar. Formar till 8 biffar och stek dem 3 minuter på varje sida i smör. Lägg över biffarna i en ugnsfast form.
    4. Rensa svampen och fräs den i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt hackad lök och stek ett par minuter.
    5. Blanda pressad vitlök, färskost, äggula och ost och rör i svampen.
    6. Klicka svampröran på biffarna och gratinera i 15 minuter. Servera med ugnsbakad palsternacka, kålrot, morot och zucchini.
    7. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben