Gratinera biffarna toppade med svampröra i ugnen
Servera gärna ugnsbakade grönsaker till ex: palsternacka, kålrot, morot och zucchini
Ingredienser
2 skivor vitt bröd
1 dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
½ gul lök
Salt
Peppar
1+1 msk smör till stekning
300 g blandad svamp, t ex trattkantareller, champinjoner
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk färskost
1 äggula
Gratinering
1 dl river ost
Instruktioner
- Ugn 200°
- Skär bort kanterna på brödskivorna och smula ner inkrämet i en skål.
Tillsätt mjölk och låt brödet svälla i mjölken i 5 minuter.
- Rör i färs, ägg, hackad lök, salt och peppar.
Formar till 8 biffar och stek dem 3 minuter på varje sida i smör.
Lägg över biffarna i en ugnsfast form.
- Rensa svampen och fräs den i smör tills vätskan kokat in.
Tillsätt hackad lök och stek ett par minuter.
- Blanda pressad vitlök, färskost, äggula och ost och rör i svampen.
- Klicka svampröran på biffarna och gratinera i 15 minuter.
Servera med ugnsbakad palsternacka, kålrot, morot och zucchini.
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)