Svampbiffar
En klassiker i Transsylvansk husmanskost.
Ingredienser
Ca 500 g valfri svamp
Ca 500 g valfri färs
2-3 ägg
1 knippa bladpersilja, finhackad
Ca1 dl ströbröd
Ca 1 dl mjölk eller vatten
3 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad lök
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Hacka eller riv (grovt) svamparna. Blanda ströbröd och mjölk, sväll i 10 minuter.
Blanda sedan med färs, ägg, svamp, lök, vitlök, salt, bladpersilja och peppar. Forma till biffar. Stek biffarna i olja (ca 3-4 minuter per sida).
Tillbehör: Valfri kål, kokt potatis, potatisgratäng, potatismos, ris, sås, sallad.
Liknande recept
Vegetariska svampbiffar (15-20st)
5
30 min
2-4
1
Svampbiffar
3-4
Svampbiffar
4
Smörstekta svampbiffar med lingonsås
4
Svampbiffar med gräddsås och lingon
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!