Svampbiffar

En klassiker i Transsylvansk husmanskost.

Ingredienser

  • Ca 500 g valfri svamp
  • Ca 500 g valfri färs
  • 2-3 ägg
  • 1 knippa bladpersilja, finhackad
  • Ca1 dl ströbröd
  • Ca 1 dl mjölk eller vatten
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad lök
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka eller riv (grovt) svamparna. Blanda ströbröd och mjölk, sväll i 10 minuter.
    2. Blanda sedan med färs, ägg, svamp, lök, vitlök, salt, bladpersilja och peppar. Forma till biffar. Stek biffarna i olja (ca 3-4 minuter per sida).
    3. Tillbehör: Valfri kål, kokt potatis, potatisgratäng, potatismos, ris, sås, sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben