Svampbiffar med gräddsås och lingon

Serverar: 4 portioner

Rustika biffar med gräddig sås. En vegofavorit hemma hos oss!

Ingredienser

  • 600 g potatis, skalad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burk bönor, vita, blandade eller kidneybönor, 400 g
  • 2 dl kokt couscous (1 dl okokt)
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Olja till stekning
  • 1½ dl rårörda lingon
  • Gräddsås
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten. Stek svampen i olja på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök. Skölj bönorna och mosa dem grovt. Hacka svampen. Blanda bönor och svamp med kokt couscous, ägg och mjöl. Låt smeten stå i 3- 4 minuter. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut små biffar i pannan. Stek till fin yta på båda sidor. Ta upp biffarna och håll dem varma.
    2. Gräddsås: Häl vatten, grädde, fond och soja i stekpannan. Låt sjuda ca 5 minuter. Red av med redning om du vill ha en tjockare sås.
    3. Servera biffarna med potatis, gräddsås och rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben