Linspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God paj som är billig och lätt att göra.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 hackad lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g tomatkross
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk buljongpulver
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och margarin i matberedaren. Tillsätt vatten på slutet. Tumma ut pajdegen i ett pajskal och förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills pajskalet ser torrt ut på ytan.
    2. Fyllning: Stek lök och vitlök med olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatkross och röda linser. Tillsätt buljongpulvret. Blanda om i grytan och sjud i ca 20 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av med dragon, salt och peppar.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och strö över gratängosten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills osten är smält och gyllene.
    4. Servera gärna med en klick keso och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben