Morots- och linspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och annorlunda paj. Vitlök och sambal ger lite extra sting.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g rivna morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ msk soja
  • Riven ost (gärna västerbottenost)
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna grovt med rivjärn och fräs i olja i en gryta tillsammans med pressad vitlök. Pudra över curryn. Rör ner linser, buljong, sambal och soja. Låt puttra under lock i 20-25 minuter. Rör om då och då. Det ska bli som en gröt. Smaka av med salt.
    2. Under tiden: Blanda mjöl och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet. Rör ner mjölken. Knåda till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Grädda pajskalet 10-15 minuter i 225 grader. Ta ut pajskalet och bred ut linsröran. Strö över ost. Gratinera i 250 grader i fem minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben