Morots- och aprikosfrallor

Serverar: 20 portioner

Supergoda frallor..

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 gram)
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • ½ dl majsolja
  • 3 stora rivna morötter (200 g rivna)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackade aprikoser
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 15-17 dl manitoba cream (lila påse från finax)
  • Ev. riven ost, t.ex cheddar
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37° och rör ut jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och tillsätt mjölen lite i taget tills degen är klibbfri. Bearbeta degen, gärna med assistent.
    2. Sätt på ugnen 175-200°. Pudra degen med lite mjöl och täck med bakduk, låt jäsa 30 min.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 20 lika stora delar och forma till avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk 30 min.
    4. Strö eventuellt över riven ost och grädda mitt i ugnen ca 10-20 min beror på vad du har för ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 9 mars 2011

    Vilket gott bröd!!! Saftigt och luftigt, helt underbart!!!! Tack för receptet! Jag kommer definitivt att baka det flera gånger! En STOR 5:a från oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben