Fläskkarré i lergryta

Serverar: 6-8 portioner

...så behändigt och så gott...

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskkarré i bit, alt hel kotlettrad eller skinkstek
  • 3 dl konc. äppeljuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 morötter
  • 1-2 äpplen
  • 1-2 purjolökar
  • Flingsalt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
    2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
    3. Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar. Ansa och skölj purjolök.
    4. Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten.
    5. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
    6. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
    7. Före servering, strö flingsalt över.
    8. Servera med kokt, pressad potatis, eller en mandelpotatiscrème, sök receptet "Mandelpotatiscrème med citron".

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (1)

    Beson 21 oktober 2008

    Denna rätt är såå god, tänkte lägga in den själv men den fanns ju redan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben