Morots- och kardemummamuffins

Serverar: 12 portioner

Milt kryddade och toppade med citrussmakande mascarponekräm är de muffinsen precis vad du behöver när du längtar efter något gott. De är inte för söta, men har en perfekt kombination av knaprighet, smulighet, krydda, sötma och krämighet. Plus en gnutta av det där extra som en muffins alltid ska ha.

Ingredienser

  • 1 1/3 dl farinsocker
  • 1 2/3 solrosolja
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Frön från 5 kardemummakapslar, krossade
  • ½ tsk mald ingefära
  • 3 1/4 dl Kungsörnens Extra fint vetemjöl
  • 2 morötter, rivna (ca 150 g morotsriv)
  • 60 g valnötter eller pekannötter, grovhackade
  • Garnering
  • 150 g mascarpone eller philadelphia
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 ½ tsk citronsaft
  • 3/4 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i muffinsplåtens fördjupningar.
    2. Häll sockret i en skål. Krossa eventuella klumpar med en gaffel. Vispa ner olja och ägg. Rör ner apelsinskal, krossade kardemummakärnor och ingefära. Vänd ner mjölet och sist morotsriv och nötter.
    3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 20 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
    4. Rör ihop mascarpone, apelsinskal, citronsaft och florsocker i en skål och fördela krämen över muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben